Dit is waarom Van Dijk geen achternaam op zijn shirt heeft staan

Virgil van Dijk
Virgil van Dijk Foto: © Pro Shots

Virgil van Dijk speelt al jaren met zijn voornaam op zijn shirt en dat heeft te maken met de slechte band die hij heeft met zijn vader. In gesprek met The Sun vertelt de oom van de verdediger daar meer over.

Steven Fo is de broer van de moeder van de voormalig FC Groningen-speler en hij vertelt wat er gebeurd is in de familie. “Zijn vader en moeder gingen uit elkaar en de drie kinderen, waaronder Virgil, vonden het moeilijk om hem dat te vergeven. Zijn vader is zoveel belangrijke jaren niet in de buurt geweest. Je haalt de naam van je vader niet zomaar van je shirt. Virgil heeft heel duidelijk gemaakt hoe hij zich voelt.”

Volgens Fo is de moeder van de verdediger de held in dit verhaal. “Zijn moeder is de echte held in dit verhaal. Ze ging elke dag naar haar werk, kwam dan thuis en nam vervolgens de zorg voor drie kinderen op zich. Ron is een aardige vent, maar je moet meer zijn dan dat om een goede vader te zijn.”

De oom van Virgil beweert dat de vader van de voetballer weer interesse toonde toen zijn zoon veel geld ging verdienen met het voetbal. Ook liet hij een goede vriend meerdere pogingen doen om het contact te herstellen. “Ik weet dat hij betrokken wil zijn bij het hele leven van zijn kinderen.” In ieder geval zit hij regelmatig op de tribune om naar zijn zoon te kijken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand