Dit zijn de financiële gevolgen als FC Groningen niet promoveert

Wouter Gudde
Wouter Gudde Foto: © Orange Pictures

Voor FC Groningen staat niet alleen een sportief belang op het spel in de wedstrijd tegen Roda JC. Ook financieel staat er veel op het spel voor de Noorderlingen.

Het NRC schrijft dat de opmars voor FC Groningen mooi is maar ook noodzakelijk is. “Gudde heeft met FC Groningen financiële risico’s genomen, in de hoop binnen een jaar terug te keren in de Eredivisie. Dit seizoen begon de club met een tekort van 7 miljoen euro op de begroting, onder meer door transfers is dat teruggebracht naar een verwacht verlies van ongeveer 2 miljoen. Nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie zou betekenen dat er gesneden moet worden in het budget,” zegt Gudde.

Ook doet algemeen directeur Wouter Gudde een voorspelling voor de eindklassering in de Eredivisie. “Als Groningen nu promoveert, verwacht hij dat de club wat betreft spelersbudget tussen plek tien en dertien van de Eredivisie zou uitkomen. Een financiële meevaller is dat de jonge jongens van FC Groningen dit seizoen veel meer waard zijn geworden. Verkoop van een of meerdere van die spelers zou de financiële klap van nog een jaar Keuken Kampioen Divisie kunnen verzachten,” zegt Gudde. Dat laatste wil hij echter liever niet. “Dat is niet wat je wilt, we willen promoveren met deze jongens”, besluit de directeur.

Lees meer:
0 reacties