Driessen: "FC Groningen acht de NL League evenmin levensvatbaar"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

AZ Alkmaar is de nieuwe koploper in de Eredivisie. Volgens Valentijn Driessen is dat het resultaat van het gevoerde beleid door Robert Eenhoorn en Max Huiberts.

Sinds vorige week kan Eenhoorn zich volledig focussen op AZ, nadat hij terugtrad uit de rvc van de Eredivisie CV. "Naïef als hij was dacht Eenhoorn dat deze organisatie het gezamenlijke belang van de Eredivisie als merk verder zou brengen. Op sportief, commercieel en organisatorisch vlak. Met een op te richten NL League – Eredivisie, Eerste Divisie, Vrouwen Eredivisie en E-Divisie – werd nog groter gedacht", schrijft Valentijn Driessen in De Telegraaf.

Volgens hem weet Eenhoorn inmiddels dat eigenbelang 'de boventoon voert'. "Eerst waren daar de weigeraars Ajax en Feyenoord en nadat Toon Gerbrands moest plaatsmaken voor Marcel Brands haakte ook PSV af. Terwijl FC Utrecht, FC Groningen en Heerenveen de NL League evenmin levensvatbaar achten. De NL League is een fata morgana", aldus Driessen.

Eenhoorn zag daarnaast dat de sollicitatiecommissie van de Eredivisie CV, met onder meer Wouter Gudde van FC Groningen, het niet lukte om in vier maanden een onafhankelijke voorzitter te strikken als opvolger van John Jaakke. "Emile Roemer haakte af. Ex-minister van Justitie en oud-Ajax-advocaat Ferdinand Grapperhaus wordt genoemd als kandidaat. Terwijl Jan Albers als rvc-voorzitter van de KNVB en voormalig PSV-commissaris Toon Gerbrands naar voren zou willen schuiven. Om de KNVB-belangen te behartigen, want de NL League wil de navelstreng met de KNVB doorknippen", besluit de columnist.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties