Driessen schrikt van oud-Groninger: "Dit leek helemaal nergens op"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © BSR Agency

Het Nederlands elftal heeft de twee wedstrijden tegen Griekenland en Ierland achter de rug. Hoewel beide duels werden gewonnen, was Valentijn Driessen niet blij met wat hij heeft gezien van Ronald Koeman en zijn mannen.

De bondscoach gooide ervoor zijn aanvankelijk gekozen spelopvatting (4-3-3) overboord en switchte van 3-4-2-1 naar 5-3-2 naar 4-3-3. Driessen schrijf in De Telegraaf: "Het laatste om de meubelen te redden in Dublin, die tegen de zwakke Ieren in gevaar kwamen door een onvoorstelbare, ongeconcentreerde start resulterend in een 1-0 achterstand in de derde minuut uit een penalty. Onbegrijpelijk, zeker omdat Koeman had gewaarschuwd voor het Ierse fanatisme en opportunisme. Je vraagt je af: weet de bondscoach zijn spelers wel te bereiken. Een vraag die Koeman zichzelf eerder stelde in de rust van Nederland-Italië toen zijn team door de ondergrens was gezakt."

Vooral Feyenoorder Wieffer viel zwaar tegen volgens Driessen. "In welke samenstelling ook, tegen de nummer 53 van de wereld verwacht je van een Nederlands elftal meer zelfbewustzijn, geloof en vertrouwen in de eigen kwaliteiten in plaats van een handvol aanpassingen. In ieder geval leek het nergens op wat vooral Mats Wieffer, doelman Mark Flekken, aanvoerder Virgil van Dijk en Champions League-winnaar Aké lieten zien." De oud-Groninger kon in de ogen van Driessen niet veel goed doen.

"In oktober wachten Frankrijk en Griekenland. Bij twee zeges zit het EK-ticket in de binnenzak. Maar desondanks blijven er bergen werk te verzetten voor Koeman", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties