Du Chatinier vreest: "Dat zeiden ze eerder ook bij FC Groningen"

Ton du Chatinier
Ton du Chatinier Foto: © Pro Shots

FC Utrecht kent een valse start van het seizoen. De Domstedelingen staat voorlaatste in de Eredivisie en ontsloegen trainer Michael Silberbauer al. Ron Jans volgde de Deen op, maar kan het tij nog niet keren getuige de thuisnederlaag tegen promovendus Almere City FC.

Ton du Chatinier vreest voor FC Utrecht. "Het kan niet gebeuren. FC Utrecht kan niet degraderen. Nou, dat zeiden ze eerder ook bij FC Twente en FC Groningen. Het kan dus wél. Ik maak me enorme zorgen", zegt de oud-trainer in Voetbal International.

"De enige manier om dit nu om te draaien is om in de winter gerichte versterkingen te doen", vervolgt Du Chatinier. "Ervaren spelers, geen jongens van 21 of 22 jaar. Als er één trainer is die het om kan draaien, dan is het Ron Jans. Dat geloof ik wel. Al zou ik niet graag in zijn schoenen staan. Dit elftal kan zomaar degraderen."

Volgens Du Chatinier is de selectie het probleem. "Ik heb Mark van der Maarel laten debuteren, maar dat kan niet meer", meent hij. "Mike van der Hoorn? Zeg het maar. Nick Viergever is ook niet meer wat het was. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Die (Can, red.) Bozdogan vind ik wel een aardige speler, maar die moet volgens Jans de lijnen uitzetten. Dat kan die jongen nog helemaal niet."

"Het middenveld is veel te jong", geeft Du Chatinier aan. "En voorin? Wie moet ze maken? Seuntjens is een nummer 10, geen spits. En dan kon Bas Dost niet blijven. Ik denk dat Ron Jans maar wat graag nu Dost in zijn selectie had gehad. De selectie klopt gewoon niet. Bart Ramselaar en Zakaria Labyad zijn identieke spelers. Het zit niet goed in elkaar. Als trainer vond ik het belangrijkste om de as goed op orde te hebben. Ervaren jongens, kwaliteitsspelers. Moet je nu kijken..."

Lees meer:
0 reacties