Duarte: "Misschien is dit wel de mooiste goal uit mijn carrière"

Laros Duarte aan de bal bij FC Groningen tegen Jong FC Utrecht
Laros Duarte aan de bal bij FC Groningen tegen Jong FC Utrecht Foto: © Orange Pictures

Laros Duarte was dé held van de avond bij FC Groningen. Hij brak de ban tegen Jong FC Utrecht (2-1). Een prachtige vrije trap was onhoudbaar voor keeper Calvin Raatsie.

Toen Duarte schoot had hij niet direct verwacht dat de doelpoging ook in het net zou komen. Bij RTV Noord geeft hij aan: "Ik schrok er zelf ook van. Misschien is dit wel de mooiste goal uit mijn carrière. De bal lag goed om voor te geven dus daar dacht ik ook als eerst aan. Maar daarna dacht ik: deze gaat er ineens in. Hij moest keihard over de keeper heen in de verre hoek."

FC Groningen maakte lange tijd geen zekere indruk. "Je voelde aankomen dat het mis zou gaan", zegt de doelpuntenmaker. "We creëerden niet echt kansen, behalve wat schoten van afstand. Ons tempo lag ook laag. Gelukkig toonden we in de tweede helft veerkracht."

Duarte wacht met smart om te worden opgeroepen voor zijn nationale ploeg. "In de zomer heb ik de keuze gemaakt voor Kaapverdië te willen spelen. Ik heb al zo'n twee jaar contact en mijn broertje zit er ook al bij. Vorige maand is alles rondgekomen. De kans is groot dat ik erbij zit, maar ik wil niet te vroeg juichen. Ik kijk er naar uit. Hopelijk mag het zo zijn."

Lees meer:
0 reacties