Duarte over problemen: "Door randzaken werden we geen team"

Laros Duarte
Laros Duarte Foto: © Pro Shots

Na de nederlaag tegen FC Utrecht (1-2) lijkt FC Groningen reddeloos verloren. Zelfs de invaller, Laros Duarte, kon het tij niet meer keren. In een interview met Voetbal International erkent de middenvelder dat er een rampjaar aan de horizon lijkt te verschijnen in De Euroborg.

"Ons doel was om de play-offs om Europees voetbal te halen. Inmiddels is het hopen dat je de degradatie play-offs nog haalt. Dat zegt alles", treurt Duarte in gesprek met Voetbal International.

Duarte beweert dat het dit seizoen bij FC Groningen nooit rustig is geweest en dat dit een negatief effect heeft op het veld. "Er waren inderdaad veel randzaken die invloed hadden, daardoor werden we geen team. Ik denk dat iedereen dat wel gevoeld heeft en zou kunnen beamen. Persoonlijk heb ik het daar lastig mee gehad, ik denk het hele team eigenlijk wel."

"Er is zoveel gebeurd", zegt Duarte. "Het is niet makkelijk om één oorzaak aan te wijzen, maar tel alles eens bij elkaar op... Natuurlijk zie je dat terug op het veld. We hoopten dat er op een bepaald moment vastigheid zou komen, nieuwe energie. Dat is helaas niet gebeurd, ook omdat we onder de nieuwe trainer geen punten zijn gaan pakken."

Lees meer:
0 reacties