Eerste Divisie-kampioen tekent officieel bij FC Groningen

Marco Rente
Marco Rente Foto: © Pro Shots

Marco Rente speelde tot kort nog bij Eerste Divisie-kampioen Heracles Almelo, maar zal nu in dienst zijn van het gedegradeerde FC Groningen. Hij heeft een contract tot en met medio 2027 getekend.

Rente is al officieel gepresenteerd op de clubsite van FC Groningen. Afgelopen seizoen had hij een belangrijke rol in het kampioenschap van Heracles Almelo. Toch twijfelde de verdediger niet lang toen de groen-witten aanklopte. "Ik heb FC Groningen altijd als een hele grote en mooie club gezien. Na de gesprekken met de directie en de nieuwe trainer Dick Lukkien had ik meteen een heel goed gevoel. Voor anderen is deze stap wellicht lastig te begrijpen, maar voor mij was het geen moeilijke keuze. Ik ben blij!”

De 26-jarige Duitser is nederig als het gaat om zijn eigen voetbalkunsten. "Ik vind het moeilijk over mezelf te praten. Laat de supporters dat maar bepalen. Voor hen is het belangrijk te weten dat als ik het veld opstap, ik met het hart speel. De voetballiefhebbers die mij de laatste seizoenen in Nederland hebben gevolgd, weten dat ik altijd honderd procent geef om wedstrijden te winnen. Komend seizoen hebben wij maar één doel en dat is promoveren. Afgelopen jaar heb ik deze ervaring opgedaan en die hoop ik komend seizoen over te brengen op de rest van het team."

Lees meer:
0 reacties