Ernest Faber trots na switch: "Het is een rol die ik ambieerde"

Ernest Faber
Ernest Faber Foto: © Pro Shots

Ernest Faber gaat PSV verlaten. Het Hoofd Jeugdopleidingen van de club gaat als directeur voetbalzaken aan de slag bij het Australische Adelaide United en laat zijn vertrouwde Eindhoven dus achter zich. Tot eind juli heeft Faber nog de leiding over de PSV Academy.

"Dit is een mooie kans om in het buitenland te werken", verklaart de oud-trainer en speler van FC Groningen zijn keuze op de clubsite van PSV. "De clubcultuur en de werkwijze bij Adelaide United FC zijn vergelijkbaar met die van PSV. Ze kunnen sportief nog een aantal stappen zetten. Ik denk dat ik daarin een rol van betekenis kan spelen, te meer nu beide clubs recentelijk een samenwerking zijn overeengekomen."

"Dat doe ik dan vanuit een voor mij nieuwe functie. Het is een rol die ik ambieerde en ik kijk er erg naar uit om mezelf hierin te ontwikkelen. Ik ben PSV dankbaar dat mij die kans gegund wordt. De laatste jaren heb ik me breed kunnen oriënteren en ontwikkelen en dit voelt voor mij als een mooie volgende stap", aldus Faber.

Lees meer:
0 reacties