Euroborg krijgt geen nieuwe kleur stoeltjes: "Bizar machtsspel"

FC Groningen-fans mochten vanaf dinsdagmiddag stoelen losschroeven om mee naar huis te nemen. Er komen nieuwe stoeltjes, maar de gemeente werkt voorlopig niet mee aan een andere kleur dan de huidige.

De stoelen worden dus vervangen. FC Groningen en de supporters willen graag een donkere kleur groen voor de nieuwe stoelen. De eigenaar van het stadion is Euroborg NV, daarvan is de gemeente Groningen de enige aandeelhouder. De gemeente weigert mee te werken aan de kleur voor de stoelen.

"Ik vind het bizar", zegt Jalt de Haan, fractievoorzitter van het CDA. "De Supportersvereniging, de Noordtribune en de club willen graag stoeltjes in de kleuren van de FC. Dit stadion heeft maar één gebruiker, dus het lijkt ons heel gek dat je zo’n verzoek niet inwilligt als gemeente. Wat ons betreft is dit precies zo’n voorbeeld waarbij de gemeente zich moet focussen op haar kerntaken en zich niet moet bezighouden met het runnen van een voetbalclub."

Niels Hilboesen, raadslid voor de Stadspartij 100% voor Groningen, is het daarmee eens. "Ik ben nu een paar maanden bezig als raadslid en elk participatieproces gaat verkeerd. Dit is daar weer zo’n voorbeeld van. Ik snap de gemeente niet. Waarom maak je het zo moeilijk?"

John de Jonge, voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen, is blij dat de politiek achter hen staat. Volgens de Jonge werd in een mail van directeur Ben Veenbrink duidelijk dat Euroborg NV de kleur niet wil aanpassen. "Ik kan niets anders verzinnen dan: ‘ik laat even zien dat ik hier de baas ben en de boel wel bepaal. Het is een machtsspelletje.”

Lees meer:
0 reacties