FC Emmen weert supporters van FC Groningen op thuisvakken

Stadion Oude Meerdijk
Stadion Oude Meerdijk Foto: © Pro Shots

FC Emmen speelt aankomende zondag de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Bij dat duel zullen Groningse supporters enkel plaats mogen nemen in het uitvak.

Dit naar aanleiding van de ongeregeldheden na de wedstrijd FC Emmen - SC Heerenveen, meldt het Dagblad van het Noorden. Een aantal Friese supporters hadden een kaart bemachtigd voor de thuisvakken en dit leidde na de wedstrijd tot een confrontatie op de parkeerplaats met supporters van FC Emmen.

De Drentse club zal de kaartverkoop nauwlettend in de gaten houden. Supporterscoördinator van FC Emmen, André van der Aa, reageert kort op de maatregel. "Het was gewoon noodzakelijk", zo is hij duidelijk. Kaarten in de vrije verkoop zijn alleen verkocht aan mensen die vaker bij Emmen op de tribune zitten, en voor 1 oktober lid waren van de thuisclub. Vak 14, direct naast het gastenvak, werd uitgesloten van verkoop zodat alleen eigen supporters met een seizoenkaart daar mogen zitten.

John de Jonge van de supportersvereniging van FC Groningen noemt de maatregelen jammer voor zijn achterban. "Emmen uit was binnen 10 minuten uitverkocht. Er kunnen nog geen vierhonderd man in het gastenvak, dus nu kunnen veel supporters er niet bij zijn."

Volgens De Jonge moeten losse uitsupporters gewoon op de thuistribune kunnen plaatsnemen. "Als je je als gast gedraagt, moet het toch gewoon kunnen om een uitwedstrijd op een thuisvak te bezoeken? Bij ons zitten ook altijd Emmenaren of supporters van Ajax, PSV en Feyenoord bij een thuiswedstrijd."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties