FC Groningen boekt in extremis alsnog overwinning op Jong PSV

FC Groningen viert een goal
FC Groningen viert een goal Foto: © Pro Shots

FC Groningen heeft maandagavond in de absolute slotfase alsnog weten te winnen van Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Op De Herdgang werd het 2-3 voor de Trots van het Noorden, die in de 94ste minuut het duel beslisten.

In de negentiende minuut kwam FC Groningen nog op voorsprong. Valente dribbelde in het zestienmetergebied, behield het overzicht en bediende Hove. De Noor schoof de bal achter de doelman van Jong PSV: 0-1. In het restant van de eerste helft kreeg Hove nog drie goede kansen, maar scoren deed de Noor niet.

Een minuut na rust kwam Jong PSV langszij. Gilbert stond koud in het veld na een invalbeurt, kreeg na zo'n twintig seconden de bal en scoorde: 1-1. In de 65ste minuut kwam FC Groningen weer op voorsprong. Valente legde de bal opzij en zag een verdediger van Jong PSV de bal binnenlopen.

In de negentigste minuut maakte Jong PSV gelijk. Uneken kopte de bal langs doelman Hidde Jurjus. De Eindhovenaren dachten het punt binnen te hebben, maar niets was minder waar. In de 94ste minuut maakte FC Groningen alsnog het winnende doelpunt. Marvin Peersman was de matchwinner.

Lees meer:
0 reacties