FC Groningen-directeur Gudde duidelijk: "Het mag er niet bijhangen"

Wouter Gudde
Wouter Gudde Foto: © Pro Shots

FC Groningen start komende zomer met vrouwenvoetbal. De club wil de nieuwe tak vanaf het begin opbouwen, om over een aantal jaar in te stromen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

De afgelopen tijd onderzocht FC Groningen de mogelijkheden om met vrouwenvoetbal te beginnen en ook de manier waarop. "We zijn bij bijna alle eredivisieclubs op bezoek geweest en hebben twee keer met de KNVB om tafel gezeten", legt algemeen directeur Wouter Gudde uit.

Hij vervolgt: "Op basis van al die gesprekken en onze bevindingen hebben we besloten de opleiding centraal te stellen. Die vormt straks het fundament van onze vrouwentak en zal bepalend zijn voor het succes."

Uiteindelijk wil FC Groningen volgens Gudde een 'gezonde basis' creëeren voor speelsters om in de toekomst de stap te maken naar het eerste elftal, zo vertelt de directeur aan het Dagblad van het Noorden.

De vrouwentak zal volledig geïntegreerd worden binnen FC Groningen. "Het mag er niet bijhangen", is Gudde duidelijk. "Dat is geen optie voor ons. We vinden het is ook niet van deze tijd."

"Jongens en meiden gaan bij ons door elkaar lopen in het trainingsgebouw. Er zullen gezamenlijke overleggen zijn en de integratie zal ook worden doorgevoerd binnen de andere geledingen van de club, zoals media, communicatie en commercie. We gaan gezamenlijk aan deze nieuwe tak bouwen", aldus Gudde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Groningen -
-
Go Ahead Eagles -
vr 26 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
NEC -
-
FC Groningen -
zo 4 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
Vitesse -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Groningen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
9 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand