FC Groningen-doelwit tekent bij AZ: "Nu nog een stapje hogerop"

Sem van Duijn
Sem van Duijn Foto: © Pro Shots

AZ heeft Sem van Duijn van Quick Boys overgenomen. De aanvaller tekent een contract tot medio 2027. Hij sluit komend seizoen aan bij Jong AZ, FC Groningen en FC Utrecht grijpen dus mis in de strijd om de handtekening van de aanvaller.

Bij Quick Boys kwam hij in zestig wedstrijden tot twintig doelpunten. Hij scoorde tegen zijn nieuwe werkgever, dat was in de KNVB Beker. De aanvaller is blij met zijn transfer. "AZ is een fantastische club die heel erg bezig is met ontwikkeling", vertelt Van Duijn. "Ik ben een speler die ervan houdt steeds te blijven groeien."

"Ik begin bij Jong AZ, wat voor mij al een aardige stap omhoog is. Ik vind Quick Boys één van de beste amateurploegen in de Tweede Divisie. Een hoog niveau is het sowieso, maar ik ga nu nog een stapje hogerop. Voor mij is dat hartstikke mooi om mijzelf te laten zien en verder te ontwikkelen", besluit de aanvaller.

"Sem is een interessante speler die al langer bij ons op de radar stond", zegt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij is een multifunctionele aanvaller met veel snelheid en een goede fysiek, die de ruimtes achter de laatste lijn herkent en deze ook aanvalt. Ook laat hij zien makkelijk te scoren. Dat hij dit seizoen al twintig goals wist te maken is dan ook geen toeval", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties