FC Groningen-fan bedreigd: "Ik hoop dat je in je geld stikt"

De Z-Side bij FC Groningen
De Z-Side bij FC Groningen Foto: © Pro Shots

Een supporter van FC Groningen dacht een paar mensen een plezier te doen door haar seizoenskaarten voor de promotiewedstrijd aan te bieden op Marktplaats. Toch kwam de voetbalfan bedrogen uit.

Vanwege vakantie kan de FC Groningen-supporter niet zelf bij de wedstrijd aanwezig zijn. Het duel tegen Roda JC is helemaal uitverkocht en daarom dacht ze mensen een plezier te kunnen doen. Dat liep echter heel anders dan ze van tevoren gedacht had.

In gesprek met het Dagblad van het Noorden legt ze uit waarom ze haar kaarten aanbood. “Ik dacht: ach, wat zonde. Straks heb je vier lege plekken in het stadion bij dé wedstrijd. Laat ik ze op Marktplaats te koop aanbieden aan fans die er graag heen willen.” Alleen van dankbaarheid was geen sprake. Ze kreeg vooral belachelijke biedingen en beledigingen naar haar hoofd geslingerd. Het hoogste bod was zelfs 1700 euro.

Bij die biedingen werden allerlei teksten meegestuurd. “Wat denk je wel? Dat je zoveel geld kunt vragen voor zo’n kaartje’. ‘Je kop moet eraf’. ‘Ik hoop dat je in je geld stikt’. Ik wist niet wat er gebeurde. Ik ben zelfs door een van die bieders uitgemaakt door ‘dikke vette Nazi’. Weer een ander zei ‘fucking idioot, weet je dat de driehoek –politie, Openbaar Miniserie en burgemeester– al is ingeschakeld en dat je wordt opgepakt en je kaarten worden geblokkeerd.’”

Stadsblog Sikkom liet eerder al weten dat er kaartjes voor absurde bedragen wilde verkopen op Marktplaats. Deze supporter wilde echter niet teveel vragen voor haar plaatsen. “Kijk, ik hoefde helemaal niet zo’n hoog bedrag. De gewone man die graag heen wil kan dat ook niet betalen en biedt dat ook niet. Op Marktplaats zie je bij andere advertenties normale biedingen van 60 tot 100 euro per kaartje. Dat lijkt me wel redelijk”, besluit de FC Groningen-supporter.

Lees meer:
0 reacties