FC Groningen-fans aangevallen bij Roda JC: "Stel laffe herders"

De schade bij een auto van FC Groningen-fans
De schade bij een auto van FC Groningen-fans Foto: © X

Een aantal fans van FC Groningen zijn zondag aangevallen door aanhangers van Roda JC. Het gebeurde toen de Groningers wilden wegrijden richting de snelweg na het duel (0-0).

"Twee bussen met fanatieke groep laten gaan en dan auto's met onder anderen vrouwen aanvallen", schrijft voorman van de Supportersvereniging van FC Groningen, John de Jonge, op X. "Wat ben je dan een stel laffe herders."

"Na de ophoudprocedure van een half uur mochten wij het stadion verlaten", legt De Jonge uit tegenover RTV Noord. "In Kerkrade moet je vervolgens van de parkeerplaats via een klein, donker weggetje naar een rotonde, waar je de snelweg op kunt. Daar, in een bocht, kwam ineens een mannetje of dertig uit de bosjes zetten."

Vervolgens werden er stenen gegooid. "Er is er in ieder geval één van ons die een steen door de zijruit heeft gekregen, bij sommigen zijn deuken in de auto geschopt. Bij anderen hebben ze geprobeerd de deuren open te trekken, maar die hadden gelukkig centrale deurvergrendeling."

"De politie heeft die gasten ook niet kunnen pakken, want ze waren meteen weg. Het kwam volledig uit het niets. Zowel bij hun, zoals het leek, als bij ons in het vak was de sfeer prima. En ja, sommigen van ons zullen met een kapot zijraam - al dan niet met plastic ervoor - die 350 kilometer weer helemaal terug moeten rijden. We mogen nog van geluk spreken dat er geen gewonden zijn gevallen", aldus De Jonge.

Lees meer:
0 reacties