FC Groningen-fans trots: "Dan zitten we dus al op zo'n 16.000"

Fans van FC Groningen
Fans van FC Groningen Foto: © Pro Shots

FC Groningen kende een uiterst dramatisch Eredivisie-seizoen en degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Toch verkocht de 'Trots van het Noorden' al ruim 12.000 seizoenkaarten voor het komende seizoen. En dat is boven verwachting.

"Al hadden we ergens in april een pooltje, waarin ik als enige zei: méér dan 10.000", vertelt supportersvoorzitter John de Jonge aan RTV Noord. "Al was dat inderdaad wat wishful thinking van mijn kant, als voorman van de fans moet je naar buiten toe immers positief zijn", legt hij uit.

"Maar, eerlijk is eerlijk: we hebben ook wel eens gedacht, als supporters: wat gebeurt er met ons home als straks die hele tweede ring leeg blijft...?", gaat de supporter verder. "Iedereen kan dan wel wijzen naar Willem II en naar NAC, maar Groningers zijn geen Brabanders wat dat betreft. Wij kijken altijd toch eerst even de kat uit de boom. Dus ja, dit aantal verrast iedereen. En dit is natuurlijk super."

Waarom zóveel supporters weer een seizoenkaart halen? "Ten eerste die Groningse staf. Dat spreekt veel mensen toch aan, dat die in z'n geheel uit Groningers bestaat - al is Casper Goedkoop trouwens een Drent. Wat ook meespeelt, denk ik, is die vaste vrijdagavond. Mensen weten nu waar ze aan toe zijn. Vrijdag om acht uur, meestal, naar de FC. Eerst even wat eten, dan voetbal en vervolgens hebben ze het hele weekend nog voor zich. Ideaal", aldus De Jonge.

De preses is blij dat de meeste bedrijven ook de club trouw blijven, want er zijn bijna 5.000 sponsorkaarten verkocht. "Veel andere clubs nemen dat soort kaarten trouwens mee in al hun lijstjes. Zou de FC die meetellen, dan zitten we dus al op zo'n 16.000. Nou, da's een behoorlijk volle bak", besluit De Jonge trots.


Lees meer:
0 reacties