FC Groningen gaat honden inzetten bij duel tegen SC Heerenveen

FC Groningen-logo in de Euroborg
FC Groningen-logo in de Euroborg Foto: © Pro Shots

FC Groningen gaat zondag tijdens de wedstrijd tegen SC Heerenveen getrainde honden inzetten om vuurwerk op te sporen. De club is bang voor een nieuw vuurwerkincident en de gevolgen daarvan.

Op de clubwebsite laat FC Groningen weten een voorwaardelijke straf te hebben gekregen van de KNVB na een eerder incident. Een nieuw incident kan resulteren in een thuiswedstrijd zonder (een deel van) het publiek. Om dit te voorkomen gaat de club strenger handhaven. Naast het inzetten van honden om vuurwerk op te sporen worden ook de huisregels strenger nageleefd.

"Het strenger hanteren van deze huisregels moet resulteren in een betere kans van slagen bij een dadergerichte aanpak in geval van incidenten, hetgeen ook de roep is van het overgrote deel van de goedwillende supporters", schrijft de club. Zo zullen mensen met gezichtsbedekende kleding daarop aangesproken worden. De club wil koste wat het kost het scenario zonder thuispubliek voorkomen.

Zondag komt SC Heerenveen om 12:15 op bezoek in de Euroborg.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties