FC Groningen gedupeerd door cryptobedrijf: "Tienduizenden euro's"

FC Groningen is flink wat geld misgelopen door IQONIQ (IQQ). De Trots van het Noorden is een van de vele gedupeerden van het failliete cryptobedrijf.

Het cryptobedrijf beloofde een fanplatform op te richten, maar het idee kwam nooit van de grond. IQQ kwam op de helmen van F1-team McLaren te staan en werd ook hoofdsponsor van Real Sociedad. Daarnaast sloot het sponsorovereenkomsten met onder meer Crystal Palace en dus FC Groningen.

De waarde van IQQ daalde flink, omdat het beloofde platform veel later online kwam dan gepland. De app is inmiddels verwijderd uit de appstores en IQQ zou failliet zijn verklaard. Real Sociedad liet weten een rekening van 820.000 euro open te hebben staan bij het bedrijf, dat ontstond in Monaco. Met Kazim Atilla had het echter een baas die geboren is in Gorinchem.

"De lancering werd telkens uitgesteld en uitgesteld."

Bastiaan Fehrman, manager partnerships bij FC Groningen, laat weten dat zijn club ook geld tegoed had. "Het gaat in ieder geval om tienduizenden euro's", vertelt Fehrman in gesprek met BNR. FC Groningen is flink teleurgesteld in het bedrijf van Atilla, dat gepromoot werd op social media en op de reclameborden in het stadion.

"We zouden naamsbekendheid voor hen creëren, waarna hun app gelanceerd werd", geeft Ferhman aan. "Maar de lancering werd telkens uitgesteld en uitgesteld. Op een gegeven moment hebben we besloten om te stoppen met activeren. Het is jammer dat het niet werd wat ervan verwacht werd."

Lees meer:
0 reacties