FC Groningen geeft voorsprong weg en loopt finale KNVB Beker mis

Romano Postema en Mats Wieffer
Romano Postema en Mats Wieffer Foto: © Pro Shots

FC Groningen heeft donderdagavond de finale van de TOTO KNVB Beker niet weten te bereiken. In De Kuip kwamen de Groningers nog op een 0-1 voorsprong tegen Feyenoord, maar uiteindelijk wonnen de Rotterdammers door een late goal alsnog met 2-1.

FC Groningen had in de eerste minuut al een schotje, maar na bijna tien minuten spelen was het eerste grote gevaar van Feyenoord. Een schot van Stengs vloog een halve meter over het Groningse doel. Twee minuten later was Groningen heel dicht bij de voorsprong. Laros Duarte kon schieten, maar de Kaapverdiaanse international raakte de paal.

In de 31ste minuut kwam FC Groningen wel op voorsprong. Duarte schoot met links raak, al werd zijn schot nog flink van richting veranderd door Thomas Beelen. Daardoor was doelman Timon Wellenreuther kansloos. Beide ploegen gingen met een 0-1 tussenstand rusten. Na de rust was Feyenoord meteen gevaarlijk. Met wat kunst- en vliegwerk wist Hidde Jurjus zijn doel schoon te houden.

In de 62ste minuut kwam Feyenoord langszij. Uit een indraaiende voorzet van Stengs werkte de mee naar voren gekomen David Hancko bij de tweede paal goed binnen. FC Groningen probeerde stand te houden, maar in de 83ste minuut ging het alsnog mis. Ondrej Lingr stond pas twee minuten in het veld, maar scoorde met zijn eerste balcontact direct, na een goede lage voorzet van Ivanusec. In de negentigste minuut kon Feyenoord op 3-1 komen, maar Jurjus was met zijn reddingen opnieuw belangrijk voor FC Groningen.

Een tegenvaller voor Feyenoord was de uitvalbeurt van Calvin Stengs in de slotfase. Hij was geblesseerd en moest met een brancard van het veld worden gedragen. De aanvaller verliet het veld met tranen in zijn ogen. In het restant van het duel wist FC Groningen niet meer te scoren en dus gaat Feyenoord naar de bekerfinale. Daarin wacht NEC.

Lees meer:
0 reacties