FC Groningen haalt 23-jarige aanvaller met Bundesliga-ervaring

FC Groningen heeft zich versterkt met Florian Krüger. De 23-jarige aanvaller tekende een contract voor vier jaar met een optie voor nog een seizoen in de Euroborg.

Krüger komt over van Arminia Bielefeld, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. Vorig jaar was hij met die ploeg actief in de Bundesliga, waar hij tot 27 wedstrijden kwam. Krüger maakte één goal en gaf twee assists. Eerder maakte de voormalig international van Jong Duitsland nog veel indruk bij Erzgebirge Aue in de Tweede Bundesliga. Krüger scoorde twintig keer in 86 duels en gaf daarnaast twintig assists.

"Florian is een multifunctionele aanvaller, die als spits kan spelen of om een diepe spits heen en eventueel ook vanaf de zijkanten", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de officiële website van FC Groningen. "Hij is dynamisch, behoorlijk snel en kan goed afwerken. Florian heeft Bundesliga-ervaring op het hoogste niveau en in de 2e Bundesliga een behoorlijk rendement gehaald."

"Frank Wormuth en ik kennen Florian al heel lang", vervolgt Fledderus. "Ik heb hem zelf al aan het werk gezien bij de jeugd van Schalke 04, waar hij topscorer was. Frank en ik hebben toen met hem gesproken om hem naar Heracles Almelo te halen, maar toen koos Florian voor een vervolg van zijn loopbaan in Duitsland. Hij kwam nu opnieuw op de radar en daarop hebben wij heel snel geschakeld. Het is een kwestie van timing geweest. Wij zijn ontzettend blij dat we hem hebben kunnen overhalen naar FC Groningen te komen."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties