FC Groningen heeft 'kwaliteitsinjectie' nodig: ''Scorende spits en creatieve middenvelder''

FC Groningen leed afgelopen weekend alweer de elfde nederlaag van het seizoen. Het wordt voor de ploeg van trainer Ernest Faber een hels karwei om de play-offs voor Europees voetbal nog te halen. Volgens clubwatcher Jan Mennega is de oefenmeester niet veel aan te rekenen.

"De crux zit hem bij FC Groningen in de spelersgroep. Die is van doorsnee kwaliteit", schrijft Mennega in het Dagblad van het Noorden. "Faber worstelt daarmee. Hij had verwacht een selectie met meer kwaliteit onder zijn hoede te zullen krijgen toen hij vorig jaar met de club in zee ging. En de supporters worstelen daar eveneens mee. Zij hebben ook een aantal topjaren meegemaakt, kunnen het maar moeilijk verkroppen dat het nu zoveel minder gaat en blijven weg bij de thuiswedstrijden."

Volgens Mennega heeft FC Groningen geen goede zaken gedaan op de transfermarkt. "Er zaten te veel missers bij de spelers die de afgelopen jaren zijn aangetrokken", meent hij. "Vaak ook nog voor te veel geld. En te veel missers kan FC Groningen zich niet permitteren als het mee wil blijven doen - en dat wil het - met de clubs in de subtop van de eredivisie. Manager technische zaken Peter Jeltema, sinds 1 september 2014 verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid bij de club, mag het zich aanrekenen."

Mennega vindt dat FC Groningen een kwaliteitsinjectie nodig heeft. "En het moet een kwaliteitsinjectie in de diepte worden, spelers als aanvulling van de selectie, daar zit de club niet op te wachten en daar zitten de supporters ook niet op te wachten. Twee spelers met extra kwaliteiten heeft FC Groningen nodig om weer mee te kunnen doen met clubs als FC Utrecht, AZ, Vitesse, FC Twente en SC Heerenveen, een soepel scorende spits en een creatieve middenvelder", besluit hij.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
Excelsior
16:45
FC Groningen
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
do
26/01
FC Groningen
18:45
SC Cambuur
zo
29/01
FC Volendam
14:30
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 14 -7 15
13 Vitesse 14 -13 13
14 Excelsior 14 -21 13
15 FC Groningen 14 -12 12
16 FC Emmen 14 -14 11
17 SC Cambuur 14 -13 8
18 FC Volendam 14 -26 6
Bekijk de hele stand