FC Groningen heeft 'kwaliteitsinjectie' nodig: ''Scorende spits en creatieve middenvelder''

FC Groningen leed afgelopen weekend alweer de elfde nederlaag van het seizoen. Het wordt voor de ploeg van trainer Ernest Faber een hels karwei om de play-offs voor Europees voetbal nog te halen. Volgens clubwatcher Jan Mennega is de oefenmeester niet veel aan te rekenen.

"De crux zit hem bij FC Groningen in de spelersgroep. Die is van doorsnee kwaliteit", schrijft Mennega in het Dagblad van het Noorden. "Faber worstelt daarmee. Hij had verwacht een selectie met meer kwaliteit onder zijn hoede te zullen krijgen toen hij vorig jaar met de club in zee ging. En de supporters worstelen daar eveneens mee. Zij hebben ook een aantal topjaren meegemaakt, kunnen het maar moeilijk verkroppen dat het nu zoveel minder gaat en blijven weg bij de thuiswedstrijden."

Volgens Mennega heeft FC Groningen geen goede zaken gedaan op de transfermarkt. "Er zaten te veel missers bij de spelers die de afgelopen jaren zijn aangetrokken", meent hij. "Vaak ook nog voor te veel geld. En te veel missers kan FC Groningen zich niet permitteren als het mee wil blijven doen - en dat wil het - met de clubs in de subtop van de eredivisie. Manager technische zaken Peter Jeltema, sinds 1 september 2014 verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid bij de club, mag het zich aanrekenen."

Mennega vindt dat FC Groningen een kwaliteitsinjectie nodig heeft. "En het moet een kwaliteitsinjectie in de diepte worden, spelers als aanvulling van de selectie, daar zit de club niet op te wachten en daar zitten de supporters ook niet op te wachten. Twee spelers met extra kwaliteiten heeft FC Groningen nodig om weer mee te kunnen doen met clubs als FC Utrecht, AZ, Vitesse, FC Twente en SC Heerenveen, een soepel scorende spits en een creatieve middenvelder", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties