FC Groningen-jeugdopleiding blinkt uit: "Nog niet eerder gezien"

FC Groningen
FC Groningen Foto: © Pro Shots

Emiel Miedema en Mees van der Linde staan achter het succes van de jeugdopleiding van FC Groningen van het afgelopen jaar. Zij staan aan het hoofd van de drie leerlijnen (teruggebracht van zes) die nu al acht jaar voor succes zorgen.

Het programma dat hier jaren geleden voor is ontwikkeld, blijkt succesvol en is onderscheidend ten opzichte van clubs met een soortgelijk budget als FC Groningen. "Je hebt niks aan een fysiek programma zonder de link met de voetbaltrainingen", benadrukt Van der Linde in gesprek met Voetbal International. "Maar er zijn wel een aantal keuzes gemaakt die uiteindelijk fysiek fittere spelers opleveren richting het eerste elftal."

De KNVB was onder de indruk van de cijfers van de spelers van FC Groningen. "En ook vanuit andere clubs krijgen we dat te horen", zegt Van der Linde. "We hebben een lichting meegemaakt in de Onder-17, die qua prestaties erg succesvol was, maar ook in de fysieke data erg hoog scoorde. Dat hadden we nog niet eerder gezien, al kon dat natuurlijk ook betekenen dat het voorheen misschien niet zo goed was geweest."

"Maar dan kregen we van andere clubs de externe bevestiging dat het echt wel bijzonder was wat onze spelers qua intensiteit al konden. Wat wij verder konden vinden in literatuur uit het buitenland, liet zien dat wij aan de bovenkant zitten. Dan ga je natuurlijk met dit programma door en probeer je het steeds verder te finetunen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand