FC Groningen krijgt miljoenenbod binnen: "Serieuze interesse"

Mark-Jan Fledderus bij de microfoon van ESPN
Mark-Jan Fledderus bij de microfoon van ESPN Foto: © Pro Shots

FC Groningen neemt komende zomer mogelijk afscheid van Bjorn Meijer. De talentvolle linksback kan een internationale transfer maken. Club Brugge heeft namelijk een miljoenenbod bij FC Groningen neergelegd.

"Er zijn meerdere partijen met serieuze interesse, dat kan voor ons als club interessant worden", laat technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten in gesprek met Voetbal International. FC Groningen wil naar verluidt vijf miljoen euro hebben voor Meijer. Fledderus wil niet weten hoe hoog het bod van Club Brugge is.

Hij heeft geen haast om Meijer te verkopen. "Inclusief de optie in zijn contract ligt Bjorn nog voor twee jaar vast, er is dus voor ons geen nood aan de man", geeft de technisch directeur aan. "Hij zou heel graag komende zomer de stap al maken, maar wij hebben gezegd dat dat alleen kan als er een x bedrag op tafel komt. Gebeurt dat niet, dan kan Bjorn ook nog een jaar blijven."

FC Groningen hoopte te verlengen met de negentienjarige Meijer, maar de gesprekken over een nieuwe contract liggen stil. "Bjorn is een slimme jongen", reageert Fledderus. "Hij denkt dat hij nu al in staat is om snel aan te haken op een nog hoger niveau, terwijl wij denken dat het goed voor hem zou zijn om nog wat langer bij FC Groningen te blijven."

"Het is voor ons heel jammer dat hij daar anders over denkt, tegelijkertijd begrijp ik zijn standpunt ook wel", vervolgt de bestuurder. "Hij heeft de afgelopen maanden immers ook aangetoond dat hij in staat is heel snel beter te worden. We hebben heel goede en open gesprekken met Bjorn en zijn zaakwaarnemer gevoerd. We hebben allebei een ander belang, maar alles is heel netjes en professioneel verlopen."

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
Excelsior
16:45
FC Groningen
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
do
26/01
FC Groningen
18:45
SC Cambuur
zo
29/01
FC Volendam
14:30
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 14 -7 15
13 Vitesse 14 -13 13
14 Excelsior 14 -21 13
15 FC Groningen 14 -12 12
16 FC Emmen 14 -14 11
17 SC Cambuur 14 -13 8
18 FC Volendam 14 -26 6
Bekijk de hele stand