FC Groningen laat Roda JC in mineur achter: "De eindafrekening"

Marvin Peersman en Boyd Reith
Marvin Peersman en Boyd Reith Foto: © Pro Shots

FC Groningen is terug waar het moet zijn, in de Eredivisie. Het duel tegen Roda JC zal menig supporter nog lang heugen. De heren uit Kerkrade gingen met de staart tussen de benen huiswaarts.

Willem Vissers weet het mooi te omschrijven in een artikel in De Volkskrant. "‘De tijd beloont arbeid’, staat op het grote spandoek van de harde kern, alsof de CPN terug is in Groningen. En FC Groningen wint verdiend. Duizenden harten vol voetbalgeluk stromen na afloop over in de Euroborg, en het zal dit weekeinde feest blijven in het hart van de stad, rond de cafés, met gezang en pils."

Vissers ziet in dat FC Groningen het juiste heeft gedaan. "De coup is perfect. Het hele seizoen stond FC Groningen buiten de eerste twee, de plekken voor promotie, vooral door de erbarmelijke start met de nieuwe trainer, Dick Lukkien. Roda, ook met een nieuwe trainer (Bas Sibum), was juist bijna het hele seizoen een van de twee beste clubs in de eerste divisie. Behalve dus bij de eindafrekening, vrijdag. Want uitgerekend op de laatste dag van het reguliere seizoen speelden de nummers twee en drie tegen elkaar, nadat Groningen vorige week diep in de blessuretijd nog 1-1 maakte tegen Telstar, terwijl de supporters van Roda na de zege op Cambuur al op het veld waren voor een feest. Zij dachten dat de promotie al bewerkstelligd was. Niet dus", besluit hij hard.

Lees meer:
0 reacties