Samenvatting: FC Groningen lijdt in leeg stadion nederlaag tegen NEC

FC Groningen heeft dinsdagmiddag zonder de steun van het publiek een vrij kansloze nederlaag geleden tegen NEC. Het werd 0-1 in een vrij matig duel.

Trainer Dennis van der Ree had noodgedwongen twee wijzigingen doorgevoerd in de basisopstelling. Johan Hove was in tegenstelling tot zaterdag niet fit, hij werd vervangen door Laros Duarte. Ook Oliver Antman ontbrak. Hij was zien en zijn plek werd ingenomen door Luciano Valente.

Het duel, dat met 18 minuten op de klok van start ging nadat het zaterdag werd gestaakt, kende niet veel hoogtepunten. FC Groningen deed wel haar best, maar zichtbaar was dat er weinig zichtbare verbetering is. De grootste kansen waren voor NEC en met kunst en vliegwerk bleef het slechts 0-1 voor de gasten uit Nijmegen.

Toen in de slotfase de Groningers zich leken te focussen op een puntje, werd met een simpele lange bal de verdediging van Groningen opengereten. Leros Duarte trok aan de noodrem waarop een rode kaart en penalty volgen. Met de daarop volgende 1-0 van Jordy Bruijn viel het doek definitief.

Door deze nederlaag is de achterstand van FC Groningen op Excelsior 11 punten met nog 4 duels te gaan, waarmee de degradatie uit tegen Go Ahead Eagles naar verwachting een feit gaat worden.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Balker, Chalus ('78 Manu), Bech, Musampa; Duarte, Suslov; Irandust ('78 Van Bergen), Valente, Maatta, Pepi.

Lees meer:
0 reacties