FC Groningen moet vakken leeg houden en overweegt netten

FC Groningen-logo in de Euroborg
FC Groningen-logo in de Euroborg Foto: © Pro Shots

FC Groningen moet als straf voor de gestaakte wedstrijd tegen Ajax de eerst volgende thuiswedstrijd een deel van de tribune leeglaten. Dat maakt de club woensdagmiddag bekend op de clubsite.

De club heeft het schikkingsvoorstel van de KNVB geaccepteerd. Omdat de komende thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op besluit van de burgemeester zonder publiek gespeeld wordt, heeft de straf geen consequenties voor het publiek. Het betreft een aantal vakken op de Z-side waarvandaan het vuurwerk gegooid werd.

De aanklager heeft de club voorgesteld om net zoals in de Kuip netten op te hangen of vaker vakken leeg te houden om nieuwe straffen te voorkomen. De geleden schade wordt, waar dat kan, door FC Groningen verhaald op de daders, maar zal grotendeels door de club zelf betaald moeten worden.

Ook gaat de club de huisregels aanscherpen. Zo worden vanaf volgend seizoen de boetes voor misdragingen verhoogd en riskeren daders flinke stadionverboden. Het geld van de boetes wordt geïnvesteerd in betere veiligheidsmaatregelen.

Lees meer:
0 reacties