FC Groningen neemt maatregelen: "Straffen worden verdubbelt"

stadion FC Groningen
stadion FC Groningen Foto: © Pro Shots

FC Groningen heeft de toeschouwers die betrokken waren bij de wanordelijkheden tijdens de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen zware straffen opgelegd. De club neemt de stadionverboden van de KNVB over, maar heeft besloten om de straf lokaal te verdubbelen.

De persoon die tijdens de wedstrijd het veld op kwam en degene die Jetro Willems sloeg hebben beiden een stadionverbod opgelegd gekregen. De eerste persoon heeft van de KNVB een stadionverbod van 12,5 jaar en een boete van 450 euro ontvangen.

De tweede persoon, die beschuldigd werd van 'een poging tot zware mishandeling van een speler', heeft een stadionverbod van 10,5 jaar en een boete van 250 euro gekregen. FC Groningen hoopt hiermee een signaal af te geven dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt in hun stadion.

FC Groningen heeft op haar website aangekondigd dat zij de straffen voor wangedrag in haar stadion zullen verdubbelen. Deze maatregel is genomen omdat de club van mening is dat alle spelers en medewerkers te allen tijde veilig moeten kunnen werken op en rondom het veld in Euroborg. De verdubbeling van de straffen heeft als doel om het wangedrag in het stadion te verminderen en een afschrikwekkend effect te creëren.

Lees meer:
0 reacties