FC Groningen onder 14 verliest bekerfinale nipt van FC Utrecht

FC Groningen
FC Groningen Foto: © Pro Shots

FC Groningen onder 14 heeft zaterdagmiddag de bekerfinale van de leeftijdsgenoten van FC Utrecht na verlenging verloren. Op sportpark Corpus Den Hoorn werd het 4-2 voor de Domstedelingen.

Een lastige tegenstander, daar Utrecht onder 14 geweldig presteert in de competitie. In de halve finale versloeg Groningen met 2-1 het een divisie hoger spelende Feyenoord. In die divisie is FC Utrecht afgelopen seizoen kampioen geworden, waarbij het clubs als Ajax, Feyenoord en PSV achter zich liet.

In de eerste helft begon FC Utrecht beter, maar het was toch FC Groningen dat na een goede goal van Emmanuel Kamara op voorsprong kwam. Die 1-0 was tevens de ruststand.

In de tweede helft draaide FC Utrecht de wedstrijd snel om en leek FC Groningen bij een 2-1 achterstand de beker an Utrecht te moeten laten. Maar dat was even buiten Luc Kort gerekend. Na een geweldige solo knalde hij FC Groningen terug op 2-2, waardoor verlenging uitkomst moest bieden.

In die verlenging besliste Utrecht uiteindelijk de wedstrijd en wist Groningen geen vuist meer te maken, waardoor de beker in de spelersbus mee terug kon naar Utrecht.

Lees meer:
0 reacties