FC Groningen promoveert: dit is het programma van de huldiging

FC Groningen viert de promotie naar de Eredivisie
FC Groningen viert de promotie naar de Eredivisie Foto: © BSR Agency

FC Groningen keert terug in de Eredivisie. De Trots van het Noorden won vrijdagavond met 2-0 van Roda JC en eindigde zo als tweede in de Keuken Kampioen Divisie. Reden genoeg voor een feestje: zondagmiddag vindt de huldiging plaats.

Vanwege de promotie wordt de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien zondagmiddag gehuldigd in Euroborg. Het promotiefeest begint om 12.00 uur op het Supportersplein voor Euroborg. Een uur later om 13.00 uur gaan de stadionpoorten open. Het officiële huldigingsprogramma in het stadion begint om 14.00 uur. De toegang zondag is gratis.

Programma promotiefeest
12.00 uur: opening Supportersplein voorzijde stadion
13.00 uur: stadion open voor publiek
14.00 uur: start officieel programma huldiging met optredens van:

  • TikTok Tammo
  • Burdy
  • Wat Aans
  • Marco Schuitenmaker

14.30 uur: spelers en staf verschijnen op podium voor huldiging
15.15 uur: afsluiting huldiging door Mark Vayne en G-Town Madness
16.00 uur: einde promotiefeest

Toegang tot het stadion kan verkregen worden via de ingangen 1, 2 en 4 van Euroborg. Ingang 3 opent wanneer de maximum capaciteit op het veld en de eerste ring is bereikt. Supporters kunnen via ingang 3 naar de tweede ring van Euroborg om vanaf daar de huldiging te volgen. Het hoofdgebouw van Euroborg is gesloten. Het is niet toegestaan (eigen) eten en drinken mee naar binnen te nemen.

Er mogen om veiligheidsredenen zondag maximaal 15.000 supporters bij de huldiging in Euroborg aanwezig zijn. Dit heeft met name te maken met de vluchtwegen in geval van een calamiteit. De onderste ring van het stadion is geopend, waarbij supporters tevens toegang tot het veld hebben om desgewenst een plek rond het podium in te nemen.

Voor de huldiging geldt: vol = vol. Bij de stadioningangen worden toegangskaarten verstrekt. Zodra deze niet meer verkrijgbaar zijn, is de maximale capaciteit van 15.000 bezoekers bereikt.

RTV Noord zal vanaf 13.30 uur verslag doen van het promotiefeest. Supporters en andere liefhebbers die zondag om welke reden dan ook niet in de gelegenheid zijn naar Euroborg te komen, kunnen de festiviteiten ook volgen op het officiële YouTube-kanaal van FC Groningen.

Lees meer:
0 reacties