FC Groningen rijkt titel 'Strijder van het jaar uit' aan groot talent

Sven Bouland
Sven Bouland Foto: © Pro Shots

Verdediger Sven Bouland heeft de titel ‘Leonardo Hotels Strijder van het Jaar’ gewonnen, zo deelt de club op de officiële website. "Bouland heeft zich onderscheiden als speler binnen de FC Groningen Opleiding. Deze eretitel is een erkenning voor zijn voetbaltechnische ontwikkeling en toewijding aan het voetbal, zowel op als naast het veld", schrijft de club. 

Ik kom hier al sinds ik 11 jaar ben en ben echt bereid om alles te geven voor deze club,” vertelt Bouland, die begon bij FC Groningen in de Onder-12 en sindsdien de gehele opleiding heeft doorlopen. Met zijn team, FC Groningen onder 18, werd hij kampioen in de eerste seizoenshelft en promoveerde naar Divisie 1. “Het is een mooie beloning voor mijn prestaties van de afgelopen tijd,” zegt hij. “Het is voor mij een houvast om door te gaan waarmee ik bezig ben. We zijn onlangs gepromoveerd naar Divisie 1. Ik kijk ernaar uit om mezelf te meten op het hoogste niveau.”

Boulands leiderschap en ontwikkeling als speler zijn duidelijk zichtbaar. “Coaching en leiderschap zijn ontwikkelpunten waarmee ik druk bezig ben. Belangrijk om te hebben in mijn positie,” verklaarde Bouland. Hij trainde al wekelijks mee met het Onder-21 team en sluit nu geregeld aan bij het eerste. Ook in de voorbereiding mag hij aansluiten bij de hoofdmacht.

Vijf keer per seizoen kunnen trainers, coaches en managers een speler nomineren die in hun ogen in aanmerking komt voor de titel Flonk Hotels Strijder van het Jaar. Na onderling overleg wordt er iedere keer één speler daadwerkelijk genomineerd. Om genomineerd te worden, moet de staf gedrag zien bij spelers dat past bij de kernwaarden van de Opleiding: aanpakken, reëel zijn en groeien.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand