FC Groningen slaat PSV-bod af: "Voor ons totaal niet interessant"

Thijmen Blokzijl
Thijmen Blokzijl Foto: © BSR Agency

PSV wil zich versterken met Thijmen Blokzijl. De Eredivisie-koploper heeft ook al een bod gedaan op de 18-jarige verdediger, maar dat is afgeslagen door zijn club, FC Groningen.

Volgens het Dagblad van het Noorden deed PSV een aanbieding van vijf ton. "Het bod is voor ons totaal niet interessant", reageert algemeen directeur Wouter Gudde. "Wij willen hem helemaal niet kwijt. Thijmen is een uitstekende speler. Hij komt dit seizoen wat minder aan spelen toe, maar dat moet je wel afzetten tegen het feit dat hij nog maar achttien jaar is en enorme stappen heeft gezet het afgelopen jaar."

"Ik denk dat hij bij ons nog veel kan leren. Daarnaast moeten wij het bredere plaatje in de gaten houden", aldus Gudde. "Wij moeten zorgen dat we onze doelstellingen halen. Daar hebben we iedereen bij nodig. Dat hebben de afgelopen twee wedstrijden wel uitgewezen, want Blokzijl heeft twee keer negentig minuten gespeeld."

Blokzijl ligt nog tot halverwege 2026 vast bij de Trots van het Noorden. Het is onbekend of PSV voor einde van de transferwindow nog een nieuwe poging gaat wagen. "Wij zitten niet in de situatie dat we zomaar elk bod naast ons neer kunnen leggen, maar in dit geval gaan we pas luisteren als er extreem hoge bedragen op tafel komen", maakt Gudde duidelijk. "Het huidige bod vonden we in ieder geval bij lange na niet genoeg. We hebben heel veel vertrouwen in de toekomst van Thijmen. En zoals gezegd: promotie staat bij ons bovenaan."

Lees meer:
0 reacties