FC Groningen strikt ex-OranjeLeeuwin: "Kan inspiratiebron zijn"

Atty Eelkema (met nummer 8) in Oranje
Atty Eelkema (met nummer 8) in Oranje Foto: © Pro Shots

Oud-international Atty Eelkema wordt trainer/coach/manager van de meidengroep die vanaf dit seizoen bij FC Groningen gaat trainen. Ze heeft een contract voor één seizoen getekend.

Eelkema is daarmee de eerste vrouwelijke trainer in de geschiedenis van FC Groningen. De Trots van het Noorden start vanaf het begin van dit seizoen met een Opleiding voor meiden met als doel om over vier jaar een volwaardig eerste elftal op niveau te hebben spelen.

De 40-jarige Eelkema speelde in de Eredivisie met SC Heerenveen en kwam twee keer in actie voor de OranjeLeeuwinnen. Na haar actieve loopbaan was ze trainer bij VIOD en Stiens.

"We zijn hartstikke blij dat we Atty aan FC Groningen hebben kunnen verbinden. In de gesprekken zijn we zeer enthousiast geraakt over haar manier van werken. Atty heeft veel ervaring als trainer en passie voor het vak", reageert Valerie Overkamp, coördinator meiden- en vrouwenvoetbal van FC Groningen, op de clubwebsite.

Overkamp vervolgt: "Dat ze beschikt over de juiste trainersdiploma’s en graag aan de basis wil staan van de implementatie van het meiden- en vrouwenvoetbal bij FC Groningen zegt veel over haar ambities."

Ze ziet een belangrijke rol voor Eelkema. "Als voormalig international kan ze de inspiratiebron zijn voor de meiden die vanaf dit seizoen bij FC Groningen gaan beginnen. Op weg naar een droom, van Euroborg en misschien wel meer."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Groningen -
-
Go Ahead Eagles -
vr 26 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
NEC -
-
FC Groningen -
zo 4 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
Vitesse -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Groningen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
9 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand