FC Groningen terug in de Eredivisie: "Het bleek een gouden greep"

FC Groningen keert terug in de Eredivisie
FC Groningen keert terug in de Eredivisie Foto: © Pro Shots

FC Groningen is na een jaar afwezigheid na de zomer terug te zien in de Eredivisie. De overwinning in het eigen stadion op Roda JC werd er eentje om nooit te vergeten.

Willem Vissers lichtte in De Volkskrant de promotie van de Groningers uit. "Groningen wilde het verblijf in de eerste divisie per se beperken tot één seizoen. Dat is de club verplicht aan zichzelf, aan de achterban, aan de financiële status ook. Mede door de degradatie gaf FC Groningen de jeugd van de opleiding een kans, van wie spelmaker Luciano Valente misschien het grootste talent is. Een speler met creatieve invallen, met onverwachte passes, met een fluwelen techniek."

Ook zag hij 'de gouden greep' bij FC Groningen. "Valente was vorige week geblesseerd, maar zorgde voor opluchting toen hij tijdens de lange voorbeschouwing uit de bus stapte en aangaf dat hij in de basisploeg stond. Zes spelers van de opleiding verschenen aan de aftrap, en nog eens zeven zaten op de bank. Het is de rijkdom van de armoede. Geen dure spelers meer halen in moeilijke tijden, maar talenten opstellen. Het bleek een gouden greep. Groningen is gepromoveerd met Willem II, dat met moeite won van Telstar en ook het kampioenschap greep", besluit Vissers.

Lees meer:
0 reacties