FC Groningen-topscorer Pepi vervolgt carrière bij PSV: "Juiste stap"

Ricardo Pepi stapt uit de spelersbus
Ricardo Pepi stapt uit de spelersbus Foto: © Pro Shots

Ricardo Pepi is komend seizoen officieel PSV'er. De Eindhovenaren hebben de Amerikaanse spits officieel gepresenteerd als eerste aankoop van deze zomerse transferperiode. Pepi heeft bij PSV voor vijf seizoenen getekend.

En daarmee komt er een eind aan een (kleine) transfersoap rondom Pepi. De spits was vorig seizoen één van de weinige lichtpuntjes bij het gedegradeerde FC Groningen. De Amerikaan speelde op huurbasis namens de Groningers en wilde niet terug naar zijn officiële werkgever, het Duitse FC Augsburg. Hierna ontstond er een transferspel rondom Pepi, waaraan vooral PSV en Feyenoord deelnamen.

Feyenoord haakte op een gegeven moment af, aangezien de spits te duur bleek voor de Rotterdammers. PSV pakte wel door, wat heeft geleidt tot de presentatie van Pepi in Eindhoven. Met de transfer van de Amerikaan is zo'n 10 miljoen euro gemoeid. Ook heeft FC Augsburg recht op een percentage van de winst bij een eventuele volgende transfer van Pepi.

"Ik ben ontzettend blij en enthousiast om hier te zijn", reageert Pepi op de website van PSV. "Ik geloof dat dit de juiste stap is voor mijn carrière. PSV is een club met grote ambities en ik deel dezelfde wens om prijzen te winnen. Ik ben een hardwerkende speler, die bereid is vuile meters te maken. Het liefst heb ik de bal dichtbij de goal, want dan kan ik doelpunten maken."

Lees meer:
0 reacties