FC Groningen verlengt contract van talentvolle middenvelder

Tika de Jonge
Tika de Jonge Foto: © Orange Pictures

FC Groningen heeft onlangs het contract van Tika de Jonge verlengd. De huidig onder-21 speler staat nu tot en met 2024 (met een optie voor nog een jaar) vast.

Op de website van FC Groningen reageerde De Jonge vol enthousiasme. "Ik ben blij dat ik na drie mooie jaren nog langer bij deze club mag blijven. Ik ben op voetballend en zeker ook op fysiek vlak gegroeid."

De middenvelder kwam drie jaar geleden over van NAC Breda. Hij moet zijn debuut in het eerste elftal van de groen-witten nog maken. "Ik ben al dichtbij geweest, maar nog niet dichtbij genoeg. Mijn doel is om hier in het stadion te spelen."

Bij de onder-21 zijn ze in ieder gevel zeer tevreden over De Jonge. Hier maakte hij dit seizoen in 24 wedstrijden 12 doelpunten. Arno de Jong, Hoofd jeugdscouting, is blij dat het contract verlengd is. "Tika is in 2020 bij ons gekomen en heeft de afgelopen seizoenen binnen de Opleiding zowel voetballend, als zeker ook fysiek goede stappen gemaakt. Hij heeft zijn officieuze debuut al gemaakt in het eerste. Het is een creatieve middenvelder met scorend vermogen. Het gezamenlijke doel is dat hij de laatste stap richting het eerste elftal gaat zetten."

Lees meer:
0 reacties