FC Groningen verscherpt huisregels: "Duidelijk signaal afgeven"

Het stadion van FC Groningen
Het stadion van FC Groningen Foto: © Pro Shots

FC Groningen gaat de huisregels vanaf volgend seizoen aanscherpen. Na een jaar met veel incidenten wil de club daadkrachtiger optreden.

Op de clubsite laat FC Groningen weten dat daders voortaan een boete van 10.000 zullen krijgen bij een overtreding. Wel wordt er per vergrijp geëvalueerd over de redelijkheid van de boete. Voor het gooien van voorwerpen naar het veld staat een boeten van 15.000 euro en een stadionverbod van tien jaar.

“FC Groningen wil een duidelijk signaal afgeven dat ongeoorloofd gedrag niet wordt getolereerd in ons stadion", laat algemeen directeur Wouter Gudde weten. Het betreden van het veld bedraagt een boete van 20.000 euro. Ook is gezicht bedekkende kleding niet toegestaan.

Het geld van de boetes wordt geïnvesteerd in betere veiligheidsmaatregelen. "Het strenger hanteren van de huisregels moet resulteren in een betere kans van slagen bij een dadergerichte aanpak in geval van incidenten, hetgeen ook de roep is van het overgrote deel van de supporters die FC Groningen een warm hart toedragen", schrijft de club.

Lees meer:
0 reacties