FC Groningen versterkt zich met Tsjechisch international Chalus

FC Groningen heeft zich versterkt met centrale verdediger Matej Chalus. De 24-jarige centrale verdediger en international van Tsjechië komt over van het Zweedse Malmö en sluit per direct aan bij de Groningse formatie, zo maakt FC Groningen bekend op haar website.

Matej Chalus is geboren in Praag en speelde meer dan honderd competitiewedstrijden op het hoogste niveau, waaronder 66 voor Slovan Liberec. Een jaar geleden maakte de verdediger de overstap van Tsjechië naar Malmö FF in Zweden. Buiten een aantal competitiewedstrijden kwam Chalus dit seizoen namens de Zweedse club ook twee duels in actie in de Europa League. Bij Slovan Liberec speelde hij bovendien ook al vijf Europese wedstrijden. Chalus is éénmalig Tsjechisch A-international.

De verdediger maakt in eerste instantie de overstap op huurbasis. Wel heeft FC Groningen een optie tot koop bedongen waardoor Chalus wellicht ook na dit seizoen in de Eredivisie te bewonderen is.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de versterking in de achterhoede: "In deze fase zoeken wij naar spelers die ons meer stabiliteit gaan geven in onze strijd weg te komen uit de onderste regionen van de ranglijst. Het is een feit dat we te veel tegengoals krijgen vanuit spelhervattingen en voorzetten. Matej is een fysiek sterke centrale verdediger met duelkracht en onverzettelijkheid. Matej weet wat er in deze fase bij FC Groningen wordt gevraagd. Wij denken daarom dat hij ons op dit moment direct kan helpen. Wij wensen hem heel veel succes bij FC Groningen.”


Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties