FC Groningen verwacht storm in de Kuip: "Benieuwd hoe we reageren"

Dick Lukkien voor de camera van ESPN
Dick Lukkien voor de camera van ESPN Foto: © Pro Shots

FC Groningen is donderdag te gast in De Kuip, waar Feyenoord gastheer is voor het bekertreffen in de halve finale. Trainer van FC Groningen Dick Lukkien ziet in dat het geen eenvoudige avond zal gaan worden, zo laat hij weten op de website van FC Groningen.

Lukkien is benieuwd hoe zijn team gaat reageren op de storm die hij verwacht in De Kuip: "Ik ben heel benieuwd hoe wij daarop gaan reageren. Feyenoord is vaardig aan de bal en kenmerkt zich door de vele positiewisselingen. Het gaat erom dat wij snel herkennen wat er gebeurt in het veld en daarop anticiperen. We moeten op de toppen van ons kunnen spelen", aldus de trainer van FC Groningen.

Toch ziet hij kansen. "Maar een gezegde is dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. En op dat wonder moeten wij spelen. Het is niet onmogelijk, maar het wordt wel een hell of a job. Daar waar mogelijk moeten we proberen ons eigen spel te spelen en ons vrij voelen om te durven voetballen. We zullen moeten verdedigen, maar daar waar we kunnen ook aanvallen. Alle facetten van de teamfuncties moeten we vooral samen doen", besluit Lukkien.

Lees meer:
0 reacties