FC Groningen voert wijzigingen in organisatie Opleiding door

FC Groningen-logo in de Euroborg
FC Groningen-logo in de Euroborg Foto: © Pro Shots

FC Groningen heeft met ingang van het seizoen 2023/2024 diverse zaken gewijzigd. Byron Bakker en Mees van der Linde zijn benoemd tot Hoofd Voetbalontwikkeling en Hoofd Performance binnen de Opleiding.

Art Langeler was eerder al benoemd tot manager Voetbal & Opleiding en is daarmee onder meer eindverantwoordelijk voor de Opleiding. De wijzigingen moeten onder meer de doorstroom van spelers vanuit de Opleiding naar het eerste elftal gaan bevorderen, zo meldt de club.

Bakker is sinds 2021 actief als Hoofd Voetbalontwikkeling Onderbouw en ziet zijn takenpakket worden uitgebreid. Hij krijgt de opdracht de leerlijn ‘Presteren als Voetballer’ verder te ontwikkelen en zal verantwoordelijk zijn voor de technische aansturing van de trainer/coach/managers (TCM) van de Voorselectie tot en met FC Groningen onder-16 én de Meidenselecties.

Van der Linde krijgt de verantwoordelijkheid over de fysieke leerlijn ‘Bewegen als Atleet’. Van der Linde was al in dienst bij de club als sportwetenschapper en zal de leiding nemen over de inhoud van de fysieke ontwikkeling. FC Groningen zal blijven inzetten op onderzoek en analyse in samenwerking met onderwijsinstellingen, waarbij Van der Linde richting zal geven aan fysieke testen, metingen en belastbaarheid van de jongens en meiden in de FC Groningen Opleidingen. Het doel is om spelers vanuit de Opleiding af te leveren die fysiek in staat zijn zich staande te houden binnen het profvoetbal.

Om deze laatste stappen richting het profvoetbal en de doorstroom te bevorderen zal manager Voetbal & Opleiding Art Langeler zich – naast zijn aansturende rol richting de staf van het eerste elftal – specifiek focussen op FC Groningen onder-18 en onder-21. De club is nog op zoek naar een derde persoon, die als Hoofd Topsport verder leiding en richting gaat geven aan de leerlijn ‘Leven als Topsporter’.

Lees meer:
0 reacties