Samenvatting: FC Groningen wint oefenduel van Go Ahead Eagles

FC Groningen heeft woensdag zijn eerste serieuze oefenwedstrijd gewonnen. In een besloten duel werd Go Ahead Eagles verslagen met 3-1.

Het duel werd gespeeld op het Hanzepark van AZC Zutphen, wegens veiligheidsredenen vond het duel plaats achter gesloten deuren. Aan Groningen-kant keerde doelman Michael Verrips terug van een blessure, terwijl Kevin van Veen, Laros Duarte en Isak Määttä nog niet inzetbaar waren.

Daleho Irandust opende in de eerste helft de score namens Groningen. Met een prachtgoal zette hij de Noorderlingen op voorsprong. Nog voor rust moest hij zich echter laten vervangen door Tomas Suslov, die uiteindelijk voor het slotakkoord tekende.

Tussendoor kwam Go Ahead nog op gelijke hoogte, waardoor de teams met een gelijke stand gingen rusten. Vijf minuten na rust herstelde Luciano Valente de score namens Groningen. De wedstrijd was tevens een weerzien met voormalig hoofdcoach Dennis van der Ree, die tegenwoordig assistent is bij Go Ahead Eagles.

Scoreverloop
24. Irandust 0-1; 41. Lidberg 1-1; 60. Valente 1-2; 86. Suslov 1-3.

Opstelling FC Groningen eerste helft:
Jurjus; Van Gelderen, Balker, Rente, Peersman; Schreuders, Krüger, Pelupessy; Irandust, Van Bergen en Oratmangoen

Opstelling FC Groningen tweede helft:
Jurjus; Beukers, Blokzijl, Musampa, Prins; Pelupessy (59. Bacuna), Krüger (59. Turay), Valente; Suslov, Postema en Oratmangoen (59. Slor)

Lees meer:
0 reacties