FC Groningen wint van Twente; crisis voorlopig afgewend

FC Groningen heeft vanmiddag een belangrijke 1-0 overwinning geboekt in de wedstrijd tegen FC Twente. De ploeg van Ernest Faber was absoluut niet goed, maar de punten zijn erg belangrijk.

Het was een wedstrijd waarin beide ploegen niet goed speelden. Spannend was het wel. In de eerste helft kwam Bacuna een aantal keer in kansrijke positie, maar hij vond het doel niet. Ook Twente kwam niet tot scoren voor de rust. Vlak na rust was het wel raak. Warmerdam gaf de bal voor en Idrissi kopte de bal in het Twentse doel. Het bleef daarna erg spannend. De Tukkers gingen vol jacht naar de gelijkmaker en ze kregen de kansen. Sergio Padt tikte een inzet van Tighadouini naast. Aan de andere kant kon Reijnen de wedstrijd beslissen, maar de verdediger schoot over.

FC Groningen staat nu op de elfde plek in de Eredivisie met 8 punten uit 6 wedstrijden. Volgende week wacht de wedstrijd tegen PEC Zwolle.