"FC Groningen wordt geen kampioen. Daar zet ik mijn huis op"

FC Groningen juicht na een treffer van Romano Postema
FC Groningen juicht na een treffer van Romano Postema Foto: © Orange Pictures

Hans Kraay jr. ziet FC Groningen teleurstellend presteren in de Keuken Kampioen Divisie. De gedoodverfde titelkandidaat staat momenteel 14e.

"Als je voor de competitie aan honderd mensen had gevraagd wie er kampioen zou worden van de KKD, dan waren er 99 die FC Groningen noemden, met dat mega budget van ze. Daar hoorde ik ook bij. Zij betalen salarissen van 2 tot 3 ton, dat is best veel in de Keuken Kampioen Divisie", zo zegt Kraay jr. in gesprek met ESPN.

Kraay denkt te weten waar het aan schort bij de Groningers. "Als je gaat tellen kom je met Van Bergen, Pelupessy, Hove, Schreuders, Bacuna en Määttä niet boven de tien doelpunten uit. Ze hebben Kevin van Veen, maar die speelt niet. Hij schopte er vorig jaar in de Schotse competitie 28 in. Nou staat de Schotse Premier League niet aangeschreven als een van de sterkste competities van Europa, maar het zal toch wel iets beter zijn dan de Keuken Kampioen Divisie? Groningen dacht goud in handen te hebben met Van Veen. In de Barometer van de Voetbalkantine heb ik hem ook op 22 ingeschat. Maar als je niet speelt kan je niet scoren. Hij heeft in het begin van het seizoen niet goed gespeeld, maar is ook niet goed bediend."

Tot slot komt hij met een advies voor trainer Dick Lukkien e doet hij ook nog een voorspelling. "Lukkien heeft drie potentiële doelpuntenmakers op de bank zitten. Hij moet gewoon met Van Veen, Postema en Lien gaan zitten, ze oppoetsen, vertrouwen geven en er alles aan doen dat ze doelpunten gaan maken, anders wordt het niks meer. Ik denk dat de ze play-offs wel gaan halen, maar ze eindigen 'never nooit' bij de eerste twee. Groningen wordt geen kampioen. Daar zet ik mijn huis op. En de boomgaard."

Lees meer:
0 reacties