FC Groningen worstelt met veiligheid: "De gemeente kan mij ontslaan"

Supporters van FC Groningen
Supporters van FC Groningen Foto: © Pro Shots

Na een teleurstellend seizoen, op en naast het veld, gaat de blik bij FC Groningen op het volgende seizoen. Toch worstelt de club nog steeds met de veiligheid in het stadion.

Sinds de komst van de Euroborg heeft de gemeente veel te zeggen binnen FC Groningen. Zo heeft de gemeente een zetel in de RvC en kan er besloten worden om beleidsbepalers op straat te zetten. "Ja, de gemeente kan mij volgens de statuten ontslaan", vertelt algemeen directeur Wouter Gudde bij RTV Noord.

Op verzoek van de gemeente en FC Groningen wordt er momenteel een onderzoek gedaan naar de veiligheid bij de club. "Uiteraard zullen we de aanbevelingen uit het onderzoek serieus nemen en is het de bedoeling dat we een aantal dingen kunnen implementeren voor de start van het nieuwe seizoen", meldt de directeur.

Onlangs vernam Gudde uit de media dat de gemeente iemand van de RvC wilde laten aansluiten bij de gesprekken omtrent de veiligheidskwestie bij FC Groningen. "Uiteindelijk zijn er afspraken gemaakt en werk je met elkaar samen. En op het moment dat iemand dan besluit om een andere keuze te maken en die in de media brengt, dan is dat vervelend", aldus Gudde.

"Er komen niet alleen vragen uit de media, maar ook vanuit de gemeenteraad hebben mensen vragen over de situatie bij ons. En we moeten ons met elkaar realiseren dat uiteindelijk de burgemeester verantwoordelijk is voor de veiligheid", besluit de algemeen directeur.

Lees meer:
0 reacties