FC Groningen zet in op jeugd: ''In 2018 helft van de selectie zelf opgeleid''

Dat FC Groningen er financiëel niet goed voor staat heeft volgens het te maken met de slechte prestaties van het eerste elftal, zo schrijft het Dagblad van het Noorden. Hoewel de play-offs gehaald werden, en daarmee de doelstelling, kon het publiek maar zelden genieten van het spel in het NoordLease Stadion.

“De onvrede onder veel supporters in het Noordlease Stadion vond vorig seizoen te weinig gehoor bij de club”, schrijft de krant. “De club kan het zich simpelweg niet veroorloven om komend voetbaljaar nog meer fans van zich te vervreemden.” Wel benadrukt de krant dat er voorzichtig omtimisme heerst over de vernieuwde selectie. “We hebben bewust gekozen voor een kleinere selectie dan voorgaande jaren, ook met het oog op ons beleidsplan”, zegt FC Groningen-directeur Nijland hierover. “In 2018 moet de helft van onze selectie bestaan uit zelf opgeleide spelers. Gelukkig hebben we een trainer die daar volledig achter staat.”

Nijland benadrukte daarom te blijven investeren in de jeugdopleiding en faciliteiten, zoals het in aanbouw zijnde Topsportzorgcentrum. “We kiezen de aanval en gaan de strijd met onze concurrenten aan.” Daarbij zou de directeur graag zien dat de supporters achter de club blijven staan en de spelers komt aanmoedigen. Dat het nog vakantie is, helpt niet mee. “Doodzonde”, baalde Nijland. “Want ik ben ervan overtuigd dat we weer een volle hut gaan krijgen. We moeten het schouder aan schouder gaan doen. Met z'n allen, zoals we dat bij Groningen gewend zijn. Maar nu nog net een stapje harder”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties