"FC Twente speelt zoals Wormuth met FC Groningen wil voetballen"

Frank Wormuth in de Grolsch Veste
Frank Wormuth in de Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Twente won zondag in eigen huis met 3-0 van FC Groningen door doelpunten van Virgil Misidjan, Joshua Brenet en Ricky van Wolfswinkel. Verslaggever Fabian van der Poll zag 'gelatenheid en berusting' bij de Duitse trainer Frank Wormuth.

"Ogenschijnlijk ontspannen leunt hij tegen de dug-out van de bezoekers", schrijft hij op de website van VI. "Schouder tegen het plexiglas, armen over elkaar, jas open. Achter hem zingen ze uit volle borst mee met You’ll never walk alone. De opwarmhit die het geluid van de honderden meegereisde Groningen-supporters doet verstommen op deze zonnige herfstmiddag in de Grolsch Veste in Enschede", constateert Van der Poll.

"Na drie nederlagen op rij begint FC Groningen als nummer veertien aan de wedstrijd bij FC Twente", vervolgt hij. "Dat team speelt zoals Wormuth ook met Groningen wil voetballen. Aanvallend combinerend, en op elkaar ingespeeld. Al na een paar minuten is dat te zien wanneer Twente uitbreekt na een slecht genomen hoekschop van FC Groningen. Wormuth, die inmiddels voor de dug-out staat, draait zich hoofdschuddend om naar zijn assistenten."

"Anders dan vermoed kan worden, ondergaat hij het doelpunt van FC Twente kalm. Niet boos, niet met zijn hoofd schuddend, maar bijna gelaten. Alsof hij wist dat dit ging gebeuren", blikt Van der Poll terug. "Na afloop, als FC Twente met 3-0 heeft gewonnen, kan iedereen die hem begroet op een vriendelijk knikje rekenen van Wormuth. Hij wordt er even vastgepakt door oud-FC Twente-trainer Jan van Staa, die een kop kleiner is, maar hem moed lijkt in te spreken."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties