FC Utrecht-spits: "Ik zie geen overeenkomsten met FC Groningen"

Mats Seuntjens wordt vervangen door Isac Lidberg
Mats Seuntjens wordt vervangen door Isac Lidberg Foto: © Pro Shots

Mats Seuntjens staat met FC Utrecht in de degradatiezone. Dit had de 31-jarige spelmaker niet verwacht, maar toch blijft hij er vrij nuchter onder. De drie punten zijn het enige wat voor hem telt.

FC Utrecht zit in hetzelfde schuitje als FC Volendam, maar als het aan Seuntjens ligt komt daar snel verandering in. Bij De Telegraaf geeft hij aan: "Het is nu tegen Volendam een wedstrijd tussen de nummer zeventien en achttien. Dat hadden we natuurlijk niet voor ogen voor dit seizoen. Dat doet wel iets met een team. Maar ons doel blijft hetzelfde: deze wedstrijd winnen. Dat is heel belangrijk want dit is een cruciale wedstrijd."

Veel fans van FC Utrecht vrezen voor een FC Groningen-scenario. Zij degradeerde vorig seizoen, terwijl daar vooraf eigenlijk helemaal niet aan gedacht werd. "Wat er met FC Groningen is gebeurd, is verschrikkelijk voor hen. Maar ik zie niet direct overeenkomsten buiten het feit dat FC Groningen een grote club is en FC Utrecht ook", zegt Seuntjens.

De boomlange spits vindt dat hij en zijn teamgenoten wat meer gas moeten geven. "Met hopen kan ik niet zoveel. Het gaat om hard werken en erin stoppen wat je erin kunt stoppen. Dan moeten we voldoende kwaliteit hebben om van deze plek weg te komen. Dat zie ik elke dag op het trainingsveld."

Lees meer:
0 reacties