Felle discussie over Van Veen: "Helemaal geen corner geweest"

Het juichen van Kevin van Veen blijft onderwerp van gesprek. De spits van FC Groningen juichte provocerend na zijn eerste doelpunt tegen NAC Breda (3-2). Na afloop gaf hij aan dat zijn ongeboren dochter met de dood werd bedreigd.

"Er is iets gebeurd", begint Sjoerd Mossou bij Goedemorgen Eredivisie. "Daar hoef je niet aan te twijfelen, want anders zou hij het niet zeggen. In meerdere interviews heeft Van Veen het over een corner, maar er is helemaal geen corner geweest. Er zouden dingen zijn gezongen, daarvan heeft NAC de geluidsopnamen teruggeluisterd, maar er is niks gezongen tot het moment van de provocatie. Hij heeft ook aangegeven dat er iemand op de lange zijde zat die dingen heeft geroepen en gebaard."

"NAC heeft diegene geïdentificeerd en hij is herkenbaar, maar ook dat gebeurde na die goal", vervolgt Mossou. "Je wilt weten: wat is er gebeurd voor die goal waardoor dit gedrag is ontstaan? Met name de club, want je wil logischerwijs afstand nemen van dit gedrag. Alleen, je kan pas afstand nemen als je weet wie en wat er gebeurd is, en op welk moment."

Hans Kraay junior is niet eens met de journalist. "Ik vind dat hij een uitstekend interview geeft. Hij verzint natuurlijk niet dat er iets geroepen is, waar of wanneer dan ook." Mossou reageert snel. "Maar wacht even, dat zegt ook niemand. Je wil toch weten als club: wie dan, waar dan, op welk moment dan?"

"Jullie willen daders hebben, maar ik verdiep me eventjes in hem", gaat Kraay junior verder. "Dat jullie, dat jij, want jij bent ook een beetje NAC, willen uitzoeken wie het gedaan heeft, daar gaat het mij helemaal niet om. Dat jullie mensen willen opsporen die het gezegd hebben is voor ons niet het belangrijkste", besluit de oud-voetballer.

Lees meer:
0 reacties