Fledderus wijst op Ricky van Wolfswinkel: "Dat is ook een keuze"

Mark-Jan Fledderus
Mark-Jan Fledderus Foto: © Pro Shots

FC Groningen staat na zes competitiewedstrijden op een gedeelde achtste plek met acht punten. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus ontkent dat hij 'jaloers' is op het succes van FC Twente, dat een ervaren kern heeft (met spelers als Unnerstall en Pröpper) zonder grote transfersommen neer te tellen.

"Dat is de volgende stap die we zouden willen maken, alleen is het niet zo eenvoudig", legt de voormalig profvoetballer uit in een interview met Voetbal International. "Het pad dat wij gekozen hebben is de club duurzaam opbouwen. Dan maak je keuzes voor jonge spelers die in waarde kunnen groeien, betaal je hier en daar een transfersom, maar houd je de salarissen relatief laag", aldus Fledderus.

"Een andere keuze die we gemaakt hebben is dat we de zorglaag in het Topsport Zorgcentrum gekocht hebben. Daar komt de club verder mee, het geeft ons meer grip op de toekomst", vervolgt hij vastberaden. "Voor datzelfde bedrag had je echter ook een Ricky van Wolfswinkel (de spits van FC Twente, red.) op de loonlijst kunnen hebben, dat is ook een keuze. Wij doen het anders", besluit Fledderus.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties