Frank Paauw heeft boodschap voor fans: "Ik ben niet de vijand"

Frank Paauw bij WNL
Frank Paauw bij WNL Foto: © WNL

Frank Paauw is verkozen tot bondsvoorzitter van de KNVB. De 65-jarige politiechef van Amsterdam is blij met de steun van de clubs, maar begrijpt dat hij vooral de voetbalsupporters nog moet overtuigen. Paauw geeft aan dat hij al met een afvaardiging van supporters heeft gesproken.

"Er is nog veel werk aan de winkel. Het is nooit leuk als je je naam op die spandoeken ziet staan", zegt Paauw tegen het Algemeen Dagblad. "Maar je kunt erover zeuren of bedenken waar de weerstand vandaan komt. Het heeft me nederig gemaakt. De nuances van mijn eerdere uitspraken zijn weggevallen. Er werd tijdens dat gesprek goed naar elkaar geluisterd. We hebben twee uur gezeten. Niemand is weggelopen, dat is vast een begin."

Volgens Paauw hoeven supporters helemaal niet te vrezen voor zijn impact. "Technisch gezien heb ik in mijn huidige baan meer te zeggen over het veiligheidsvraagstuk dan in mijn nieuwe rol." De nieuwe voorzitter pleit wel voor een hardere aanpak van hooligans. "Wij moeten het op onze manier opnieuw neerzetten. Met verantwoordelijkheid voor clubs, de lokale driehoek en supporters. Ik ben niet de vijand", aldus Frank Paauw. 

Lees meer:
0 reacties